• Aktuálne

            • Študentský ples 2024

              12. 2. 2024

              V piatok 9.2.2024 sa uskutočnil 12. ročník študentského plesu v priestoroch Kultúrneho domu v Senici. O organizáciu sa postaral Študentský parlament mesta Senice. Jedinečné tanečné choreografie v podaní Danky Chochlíkovej a baletiek zo Základnej umeleckej školy v Senici si vychutnali aj naši študenti školy. Celým večerom, ktorý vyvrcholil voľbou kráľovnej a kráľom plesu sprevádzal Erik Michálek.

              Naša škola túto peknú aktivitu mladých ľudí podporila tradičnou tortou a dezertom. 

            • Valník - predaj

              12. 2. 2024

              Ponúkame na predaj malý nákladný automobil Š 1203 M2, valník

              Rok výroby : 1993

              Prevodovka : 5 stupňová

              Palivo : benzín

              Počet miest na sedenie : 2

              Celková hmotnosť : 2200 kg

              Užitočná hmotnosť : 1000 kg

              Farba vozidla : oranžová

              Platnosť TK : 13.10.2025

              Platnosť EM : 13.10.2024

              Počet najazdených km : 68 517

              Cena : 2000,00 €

               

            • OKRESNÉ KOLO FLORBAL

              9. 2. 2024

              Po okresnom kole stredných škôl vo florbale dievčat dňa 7.2. sa o deň neskôr 8.2. v športovej hale mesta Senica predstavili v rovnakej súťaži aj chlapci našej školy. Zápolenia boli dramatické, vedené v duchu fair play.

              Naše mužstvo malo v prvých dvoch zápasoch skvelý úvod, keď sme sa dostali do vedenia, ale postupne sa ukázali aj nedostatky v našej hre, ktoré súperi využili a tak sme nakoniec obsadili 4. miesto. Víťazom a postupujúcim na župné majstrovstvá sa stalo mužstvo Obchodnej akadémie, ktoré obhájilo prvenstvo z predchádzajúceho roka. Za vzornú reprezentáciu školy treba pochváliť všetkých chlapcov.

               

              Peter Hutta, Dominika Barteková

            • Social Innovation Relay

              2. 2. 2024

              30. januára 2024 sme sa zúčastnili úvodného webináru o sociálnom podnikaní. Dozvedeli sme sa o podstate sociálneho podnikania vo viacerých oblastiach a o úspešných  príbehoch podnikavých študentov zo Slovenska. 

              Hosťka Eva Pongrácz, vedúca Katedry sociálneho rozvoja a práce na Ekonomickej univerzite v Bratislave nám porozprávala o pravidlách tvorby inovatívneho podnikateľského nápadu so zameraním na riešenie sociálnych potrieb.

              Tešíme sa na ďalší zaujímavý webinár so zakladateľom firmy Deeply, ktorý sa venuje sociálnemu podnikaniu v praxi.

              Unikátny medzinárodný projekt Social Innovation Relay realizovaný v sieti JA Europe s podporou NN Group nás oslovil. Tak si držme palce a poďme sa zapojiť.

               

               

              Mrg. Miroslava Medňanská

               

            • Prerušenie vyučovania

              31. 1. 2024

              V zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005 -R z 31.10.2005 a Vnútorného predpisu na vykonávanie opatrení na predchádzanie respiračných ochorení na škole po predchádzajúcej konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Senici si dovoľujeme Vám oznámiť, že z dôvodu vysokého výskytu ochorenia, na základe odporúčania RÚVZ a po dohode so zriaďovateľom prerušujeme výchovno – vzdelávací proces na škole v čase od 1.2.(štvrtok)– 6.2.2024 (utorok).

               

              Zároveň oznamujeme, že z uvedeného dôvodu bude prerušená aj prevádzka školskej jedálne a Bistra na Štúrovej ulici.

              Prevádzka v školskom internáte bude bez zmien. 

               

              Mgr. Katarína Mičová MBA

              riaditeľka školy

            • Brnenské zrcadlo

              26. 1. 2024

              Vo štvrtok 25.januára 2024 sa Brne na SOŠ Charbulova konala medzinárodná súťaž mladých kozmetikov a kaderníkov. Súťažila Diana Blahá z III.B v kategórii pánsky strih Cesar s modelom Dušanom Velickým z II.C a Terézia Gašová zo IV.B v kategórii dekoratívna kozmetika Barbie s osvedčenou modelkou Viktóriou Barcajovou. Vlasy jej dotvorila Helena Danielová z III.B. Napriek tomu že všetky ocenenia získali žiaci z Českej republiky, stále nás tento typ súťaží a hlavne nové skúsenosti posúvajú dopredu. 

              Ďakujeme všetkým  za podporu, našim šikovným žiakom za dlhodobú prípravu a za samotné zvládnutie náročného súťažného dňa. 😊

              MOV Rosová, MOV Šebestová

            • SLIVCUP ZLÍN

              26. 1. 2024

              Skvelá skúsenosť v Zlíne!

              Naše žiačky Lucia Štetinová (1. roč) a Diana Zacharová (2.roč) študijného odboru čašník, servírka pod vedením MOV Jána Dananaia, kvalitne reprezentovali našu školu na druhom ročníku barmanskej súťaže SLIVCUP 2024. V porote zasadli české barmanské hviezdy a programom viedla moderátorka Markéta Hrubešová.

            • NOVÁ ŠTUDOVŇA NA INTERNÁTE

              18. 1. 2024

              17.01.2024 sme slávnostne otvorili novú študovňu na našom školskom internáte. 

              Ten poskytuje ubytovanie žiakom a študentom všetkých stredných škôl v Senici. Vybavenie IKT študovne bolo  realizované z Národného projektu edIT1 - výzva s názvom „Študovne v stredoškolských internátoch“. 

              Poďakovanie pri realizácii patrí nielen zamestnancom a vychovávateľom internátu, ale aj samotným žiakom, ktorí priložili ruku "k dielu".

            • Okresné kolo SŠ vo futsale

              17. 1. 2024
              Dnes, 17.01.2024 sa výber chlapcov našej školy zúčastnil okresného kola stredných škôl vo futsale, víťaz postupoval na župnú olympiádu. Napriek snaživým výkonom v jednotlivých zápasoch a niekoľkým pekným akciám, ktoré neskončili 
              v sieti súpera sme uznali, že naši súperi sú herne na vyššej úrovni.
              4. miesto nie je tragédia, poučíme sa z chýb a veríme, že budúci rok budeme silnejším protivníkom! Najlepším hráčom nášho mužstva bol brankár Jakub Sládek z 2.C.
            • Študentský ples

              17. 1. 2024

              Ahojte žiaci !Študentský ples sa blíži a my ti ponúkame zakúpiť si lístky priamo v škole.Predávať sa budú od 10.1. až do 5.2. v kabinete slovenčiny u pani učiteľky Mgr. Aleny Mrázkovej.Študentský ples sa uskutoční 9.2.2024Cena lístku je 32€Pre viac info nezabudni sledovať náš instagram študentského parlamentu.Tešíme sa na teba !

            • Reprezentačný ples mesta Senica

              15. 1. 2024

              13. januára 2024 sa v Mestskom kultúrnom strednisku v Senici konal Reprezentačný ples mesta Senica.

              Naši žiaci odborov čašník, servírka, cukrár, kuchár dostali skvelú príležitosť vyskúsať si pod odborným dohľadom svojich majstrov odborného výcviku svoje nadobudnuté zručnosti z profesie.

              Ďakujeme všetkým, zamestnancom, žiakom, partnerom školy za pomoc pri zabezpečení prác na plese.

               

               

            • NEZBORME SI PLÁNY DO BUDÚCNA

              12. 1. 2024

              Našu školu 11. 01. 2024 navštívil spevák, hudobník, spisovateľ, organizátor hudobného festivalu, moderátor, herec, cestovateľ, abstinent... BRANISLAV JOBUS. Otvorene hovoril o svojich knihách, cestovaní. K pútavému rozprávaniu pridal aj hudobné spestrenie a zaspieval pesničky od troch hudobných skupín, v ktorých účinkuje: Karpatské chrbáty, Vrbovskí víťazi a Abusus. Otvorene hovoril i o ťažkej téme závislosti.

            • Spolupráca internátu a CVČ

              12. 1. 2024

              Mnohí žiaci ubytovaní v školskom internáte zostávajú v zariadení aj počas víkendu, ďalší zasa po príchode zo školy hľadajú aktivity, ktoré by im zmysluplne vyplnili voľný čas.

              Že svet je oveľa farebnejší, než obrazovka počítača či notebooku, im vo štvrtok 11. januára prišla na pozvanie riaditeľky školy a internátu Mgr. Kataríny Mičovej MBA ukázať riaditeľka Centra voľného času v Senici Silvia Krišáková so svojou kolegyňou Simonou Gašparíkovou.

              Žiakom predstavili záujmové útvary a činnosti, ktoré sú určené práve pre mládež, od turistického krúžku cez Teens klub až po medzinárodný rozvojový projekt DOFe.

              "Pre nás nová skúsenosť a milé stretnutie, pre študentov senických stredných škôl ubytovaných v školskom internáte možno malá výzva do budúcna," uviedla v závere stretnutia S. Krišáková. S hlavnou vychovávateľkou M. Kovaríkovou sa zhodli, že aktivizovať mládež v zmysluplných aktivitách má obrovský význam a určite vymyslia spoločné aktivity, ktoré žiakom prinesú nezabudnuteľné zážitky. 

            • NOVOROČNÝ TURNAJ

              10. 1. 2024

              Dňa 10.1. 2024 sa v mestskej športovej hale v Senici uskutočnil „NULTÝ“ ročník NOVOROČNÉHO turnaja žiakov končiacich ročníkov senických základných škôl a žiakov prvákov našej SOŠPRaS vo futbale chlapcov a vybíjanej dievčat.

              Turnaja sa okrem hosťujúcich domácich družstiev zúčastnili tímy I. a III. ZŠ. Toto športovo spoločenské stretnutie sa konalo v priateľskej atmosfére. Jednotlivé stretnutia mali vysokú úroveň v rámci pravidiel fair play.

              Ocenenia odovzdávala riaditeľka našej školy Mgr. Katarína Mičová, MBA.

              Poradie družstiev vo futbale: 1.ZŠ 1. miesto, SOŠPRaS 2. miesto, 3.ZŠ 3. miesto

              Vybíjaná dievčatá: 1.ZŠ 1. miesto, 3.ZŠ 2. miesto, SOŠPRaS 3. miesto

              Tešíme sa z rodiacej sa tradície pravidelného stretávania našich žiakov a ich rovesníkov.Dúfajme, že čo najskôr v našej novej telocvični!